Президентът на Полша Анджей Дуда утвърди новата Стратегия за национална сигурност

...
Президентът на Полша Анджей Дуда утвърди новата Стратегия за национална сигурност
Коментари Харесай

Полша обяви официално Русия за най-голямата заплаха

Президентът на Полша Анджей Дуда утвърди новата Стратегия за национална сигурност на страната, в която политиката на Русия е оповестена за основната опасност за републиката. Церемонията по сключване на документа се състоя в президентския замък и бе излъчена от Полската телевизия, предава ТАСС, представена от Агенция Фокус.

„ Най-сериозната опасност е политиката на управляващите на Руската Федерация, която се осъществя с потреблението на военна мощ “, се споделя в текста на главния полски документ в региона на защитата и сигурността. Главният отговор на тази опасност, съгласно тактиката, би трябвало да бъде укрепването на връзките с Европейския съюз и НАТО и довеждането на равнището на разноските за защита на страната до 2,5% от Брутният вътрешен продукт.

Както сподели ръководителят на Бюрото за национална сигурност, което играе основна роля при оформянето на тактиката, Павел Солох, този метод е признат вследствие на „ обстоен разбор на дейностите на Руската федерация “. „ Демонстрираме позицията, която е в формалните документи на НАТО. Искаме да водим разговор с Русия, само че преди този момент действаме по подобен метод, че да покажем опциите си в региона на защитата и възпирането “, сподели той.
Тази тактика е главният документ на полската страна във връзка с сигурността и защитата. Проектът му се приготвя от държавното управление въз основа на рекомендациите на Бюрото за национална сигурност. Документът е утвърден от президента. Стратегията е основа за образуване на изпълнителни актове, свързани с държавната сигурност. Последната сходна тактика беше призната в Полша през 2014 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР